Accounts-bloggen

Kundnytta i reda pengar

 |  Av Mikael Green  |  Postat i Account Factory

Ibland stöter vi på situationer där vi kan leverera kundnytta som kan räknas i reda pengar, där vi kan hjälpa kunden att tjäna X kr. Det händer inte varje dag – oftast utför vi helt enkelt en tjänst som kunden inte vill eller kan utföra själv. Men när man får tillfälle att leverera det där lilla extra, där kunden dessutom ser exakt hur mycket det är värt, är det extra roligt.

Rätta andras fel

Ibland har kunden själv eller kundens tidigare konsult gjort något fel eller inte använt den bästa lösningen. Ofta kan vi rätta felet i efterhand och på så sätt tjäna pengar åt kunden.

Vid ett tillfälle skulle vi hjälpa en kund med deklarationen av hans enskilda firma. En annan konsult hade gjort föregående års deklaration, men vi fick inte ihop siffrorna från den deklarationen. Det visade sig att konsulten hade missat ett avdrag när han räknade ihop vinsten (en av många anledningar att använda skatteprogram som gör det automatiskt), vilket hade höjt kundens beskattningsbara inkomst med några hundra tusen. Efter rättelse sänktes kundens skatt med sisådär 45% av den summan. (Om du läser detta, du är fortfarande skyldig mig en middag! 🙂 )

Ta rätt beslut

Ett annat lite mindre exempel är när vi skulle hjälpa en kund bilda bolag. Det känns alltid bra att få vara med redan vid bildandet och se till att man tar de rätta besluten redan då, en av anledningarna till vår erbjudande om gratis startup-hjälp.

I det här fallet var det i början av juni och kunden var redo att köra igång. Räkenskapsåret måste vara kalenderår, av olika orsaker. Vi gjorde klart alla handlingar och skickade in dem till Bolagsverket, men väntade med att betala in avgiften till den sista juni? Varför? Jo, bolaget blir då bildat tidigast 1 juli, vilket innebär att vi kan ha första förlängt räkenskapsår på ca 18 månader. Jämfört med att bilda innan 30 juni och ha första förkortat räkenskapsår, sparar vi då en revision (ca 15 000 kr). Man kan säga att det valet betalade för Account Factorys tjänster första året.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *