Om Account Factory

Vi som jobbar här

Karolina Stenqvist

Karolina Stenqvist

Byråchef

Ann Wermelin

Ann Wermelin

Redovisningskonsult

Linda Söderman

Linda Söderman

Redovisningskonsult

Sara Mårtensson

Sara Mårtensson

Redovisningskonsult

Anders Björkholm

Anders Björkholm

Redovisningskonsult

Mikael Green

Mikael Green

Grundare

Vår bakgrund

Account Factory startades för att hitta ett nytt och modernare sätt att driva en redovisningsbyrå. Grundaren Mikael Green halkade in i redovisningsbranschen lite på ett bananskal 2003 – i brist på andra affärsidéer, faktiskt. Han drev först ganska traditionella byrån Consigliere Redovisning men blev snart frustrerad med många aspekter av verksamheten. Intäktsmodellen med timarvoden gav en oklar och orättvis prisbild för kunderna. De minsta kunderna hade svårt att hitta en kvalitativ och prisvärd tjänst. Det förekom i princip ingen innovation alls i branschen, speciellt inte på teknikområdet. Och listan kan göras längre.

Han sålde Consigliere Redovisning 2007 med slutsatsen “aldrig mer”. Men med lite perspektiv kom snart idéerna om hur man skulle kunna göra det bättre. Idéer blev till planer och 2010 drogs Account Factory igång, med ambitionen att vända på varenda sten för att hitta ett bättre sätt att driva en redovisningsbyrå.

Vad vi gör

Vi hjälper små företag med bokföring och skatter, vilket i grund och botten är samma sak som många andra redovisningsbyråer. Men vi gör saker lite annorlunda.

Grundtjänsten är den löpande bokföringen, men vi sköter kort sagt allt som har med bokföring och skatter att göra: bokföring, bokslut, deklarationer, löner, rådgivning mm. Det enda vi inte gör är fakturering och betalningar, eftersom det sällan lönar sig för våra små kunder att leja ut de tjänsterna.

Vårt koncept

Det är mycket vi vill försöka göra lite annorlunda på Account Factory – stort som smått. Här är några delar av vårt koncept:

Papperslöst

Vi är helt papperslösa. Våra kunder levererar sina underlag till oss digitalt och vi kopplar dem till verifikationerna i vårt bokföringssystem. Enda gången vi tittar i en pärm är när vi behöver tillgång till en kunds historik. Normalt är det bara en sak våra kunder måste posta till oss varje år – fastställelseintyget till årsredovisningen (och det bara för aktiebolag). Allt annat sköts digitalt.

Fasta priser

Vi har bara fasta priser. Du som kund vet alltid exakt hur nästa faktura kommer att se ut och när den kommer. Vi justerar sällan våra priser, men om vi behöver göra det får du alltid veta det i förväg.

Kvalitet

Vi kommer aldrig att vara billigast eller dyrast på marknaden, men satsar på att ge absolut bäst värde för pengarna för vår kundgrupp. Vi försöker dels hålla ett bra pris, leverera rätt sorts tjänster och på ett bra sätt. Vi bygger processer och system för att minimera felprocenten i vårt arbete. Och vi försöker alltid optimera bokföring och deklarationer för att tjäna pengar åt dig.

Kollektivt kundansvar

Vi samsas om våra kunder. Du får ingen egen konsult eller kontaktperson hos oss, istället ansvarar vi tillsammans för alla våra kunder. Du blir inte beroende av att just din konsult är på plats och du slipper hamna hos byråns nyaste konsult bara för att du är ett litet företag.

För oss underlättar det arbetsfördelning, kapacitetsplanering samt hantering av personalfrånvaro och personalomsättning.

Egen teknik

Vi bygger egna verktyg. Redovisning är ett hantverk och en hantverkare behöver bra verktyg. För att få verktyg som passar våra behov har vi byggt egna program för bl a klienthantering, bokslut, tidredovisning och lönehantering. Och fler ligger i pipelinen.

En egen app för våra kunder då? Joråserru, det är också på gång. Stay tuned…

Fokus

Vi fokuserar. Många byråer tar alla slags kunder och uppdrag – från bostadsrättsföreningen till konsultföretaget och från heltidsuppdrag till fem timmar per år. Vi tror inte man kan hålla hög kvalitet i sitt arbete med såpass spridda tjänster.

Vår typkund är en konsultverksamhet med 1-5 anställda – aktiebolag eller enskild firma. Och de kunderna är vi riktigt bra på. Visst avviker även vi ibland lite från vårt fokus, men bara när vi ändå kan hålla samma kvalitet.

Enkelhet

Vi har inget intresse av att utföra onödiga moment i din redovisning, bara för att kunna debitera fler timmar. Tvärtom, med fasta priser vill vi förenkla och effektivisera så mycket vi kan, utan att tumma på kvalitén. Vi kör en komprimerad kontoplan och bekostar en inloggning för dig så du själv kan logga in och titta på din bokföring, ta ut rapporter mm. Med papperslös bokföring behöver vi inte slösa tid (och träd) på att skriva ut papper, sätta in i pärmar mm. Vi letar hela tiden möjligheter att automatisera moment.