Jobba hos oss

Öppna positioner och hur det är att arbeta hos oss

Vi växer och behöver fler duktiga redovisningskonsulter. Just nu letar vi en lite mer senior redovisningskonsult. Om du tror att Account Factory kan vara något för dig och att du kan vara något för Account Factory, hör gärna av dig till oss på jobs@accountfactory.com.

Hur är det att arbeta på Account Factory?

Vi är inte riktigt som andra redovisningsbyråer och på några punkter skiljer vi oss ganska mycket.

Kollektivt kundansvar

Framför allt har vi kollektivt kundansvar, dvs våra konsulter har inte ”sina egna” kunder. Alla kunder går in i samma kö och vi tar hand om dem tillsammans. Sedan gör vi såklart en viss fördelning mellan oss beroende på vilket arbetsmoment det gäller – t ex kanske inte alla konsulter gör bokslut.

Det innebär att om du är på semester, föräldraledig eller sjuk, samlas inte ditt arbete på hög medan du är borta. Vi får en automatisk kvalitetskontroll eftersom vi är flera på varje kund. Och om vi ligger efter i vårt arbete är det inte bara ditt problem utan vårt gemensamma problem att lösa.

Breda kunskaper

När du arbetar med 100+ kunder istället för att bara sköta dina egna 20-30 kunder, krävs det bredare kunskaper. Du kommer att stöta på många fler olika typer av frågor än när du sköter samma företag hela tiden. Om du vill bli en riktigt kunnig redovisningskonsult är det här en fantastisk skola. Men det krävs att du är villig att lära och kan ta eget ansvar för ditt lärande.

Allas ansvar…ditt ansvar

Vi har inga kundansvariga och inga redovisningsassistenter. Du får snabbt eget ansvar och arbetar direkt mot kund. Det innebär att det inte alltid finns någon som kollar av ditt jobb, så du får själv avgöra när du behöver bolla saker med kollegor.

Vettiga arbetstider men högt tempo

Vi har 36 timmars arbetsvecka och vi jobbar faktiskt väldigt sällan över – tro det eller ej. För att lyckas med detta lägger vi stor vikt vid att jobba så effektivt som möjligt. Så om du är intresserad av personlig effektivitet och arbetsmetodik kommer du nog få nytta av det.

Team

Sa vi att vi delar på alla kunder? Det är en sanning med modifikation – vi arbetar faktiskt i team om 3-4 personer och har delat upp våra kunder mellan teamen. Varje team bestämmer själv hur man planerar sitt arbete. Det finns inga teamansvariga eller gruppchefer.

Gränserna mellan teamen är inte vattentäta – vi flyttar kunder mellan teamen vid behov för att jämna ut arbetsbördan. Kunskapsutbyte sker såklart frekvent mellan kollegor från alla team.

Vår teammodell är ett försök att hitta en ”sweet spot” mellan flexibiliteten i det kollektiva kundansvaret och kundkännedomen hos det enskilda kundansvaret.

Datorintensivt

Då vi är helt papperslösa är vårt arbete väldigt datorintensivt. I princip allt vi gör involverar en dator. När du på en ”gammelbyrå” hade bläddrat i pärmar kommer du hos oss att bläddra bland PDF:er. Även om vi har lite böcker stående i hyllorna, sker den mesta kunskapsinhämtningen på webben eller i e-böcker. Och visst pratar vi ofta med våra kunder i telefon eller i möten, men majoriteten av vår kundkommunikation sker på email.

Du förstår vad vi försöker säga – du måste vara väldigt datorvan hos oss. Dvs du behöver vara snabb på tangentbordet, kunna massor av genvägar, vara väl bevandrad i filhantering, Office och webben, samt van att själv hitta smarta sätt att effektivisera ditt datorarbete.

Vem letar vi?

Vi letar efter dig med lite mer redovisningserfarenhet – helst ska du självständigt ha gjort bokslut i aktiebolag och liknande arbetsuppgifter. Vi letar dig med ekonomiskt sinne, huvudet på skaft, som gillar nördiga redovisningsproblem, gillar att hantera kunder och har ambitioner att lära dig och utvecklas.

Praktikplatser

Vi har i dagsläget svårt att ta in praktikanter på ett bra sätt men arbetar på en modell där vi kan erbjuda väldigt bra praktikprogram för redovisningsstudenter och andra som vill in i redovisningsyrket.