Jobba hos oss

Öppna positioner och hur det är att arbeta hos oss

Vi växer och behöver fler duktiga redovisningskonsulter. Just nu letar vi en yngre, junior redovisningskonsult. Om du tror att Account Factory kan vara något för dig och att du kan vara något för Account Factory, hör gärna av dig till oss på jobs@accountfactory.com.

Vi har i dagsläget svårt att ta in praktikanter men hoppas på att kunna hitta en bra modell för detta i framtiden.

Vem letar vi?

Vi letar efter dig som gärna har läst en relevant redovisningsutbildning, helst utbildning till redovisningskonsult. Du behöver inte ha arbetslivserfarenhet i yrket, vi är mer intresserade av att du är driven, vetgirig och snabbtänkt. Datorkunnig, lätt att lära och vilja att utvecklas är viktigt, samt såklart att du är en vettig person som är härlig att hänga med.

Hur är det att arbeta på Account Factory?

Vi är en redovisningsbyrå, vilket skiljer sig ganska mycket från en ekonomiavdelning. Istället för att oftast jobba med samma företag, samma människor och samma frågor, kommer du att stöta på hundratals olika företag och ännu fler olika problem i ett högre tempo.

Så vi är alltså en redovisningsbyrå, men vi skiljer oss lite från många andra redovisningsbyråer.

Kollektivt kundansvar

Vi har ”kollektivt kundansvar”, vilket i praktiken innebär att vi arbetar i team om 3-5 personer som tillsammans ansvarar för en grupp kunder. Alla kunder går in i samma kö och vi tar hand om dem tillsammans. Sedan gör vi såklart en viss fördelning mellan oss beroende på vilket arbetsmoment det gäller.

Det innebär att om du är på semester, föräldraledig eller sjuk, samlas inte ditt arbete på hög medan du är borta. Eftersom vi är flera på varje kund får vi en automatisk kvalitetskontroll och har lättare att hjälpa varandra. Och om vi ligger efter i vårt arbete är det inte bara ditt problem utan vårt gemensamma problem att lösa.

Breda kunskaper

När du arbetar med 100+ kunder istället för att bara sköta dina egna 20-30 kunder, krävs det bredare kunskaper. Du kommer att stöta på många fler olika typer av frågor än när du sköter samma företag hela tiden. Hos oss får du arbeta med alla arbetsmoment som du vill, hinner och klarar av. Om du vill bli en riktigt kunnig redovisningskonsult är Account Factory en fantastisk skola. Men det krävs att du är villig att lära och kan ta eget ansvar för ditt lärande.

Kundkontakt

Alla våra konsulter har löpande kontakt med kunder, via telefon, email, videomöten och fysiska möten. Det gäller alltifrån saknade kvitton till att räkna på skatteoptimal lön och utdelning eller hjälpa kunden ta olika beslut i bokslutet. Du behöver alltså vara duktig på att kommunicera med personer i tal och skrift. Och då menar vi inte att kunna snickra ihop ett mail med hjälp av spell check, utan att faktiskt vara tydlig, pedagogisk och effektiv i sin kommunikation. Att prata bokföring och be våra kunder om information och material utan att låta gnatig (svårare än man kan tro 🙂 ). Och att göra det på svenska och engelska.

Vettiga arbetstider men högt tempo

Vi har 36 timmars arbetsvecka och vi jobbar faktiskt väldigt sällan över (på allvar). För att lyckas med detta lägger vi stor vikt vid att jobba så effektivt som möjligt. Så om du är intresserad av personlig effektivitet och arbetsmetodik kommer du nog få nytta av det.

Datorintensivt och papperslöst

Account Factory har sedan starten 2010 alltid varit en helt papperslös byrå. Det gör vårt arbete väldigt datorintensivt. I princip allt vi gör involverar en dator. När du på en ”gammelbyrå” hade bläddrat i pärmar kommer du hos oss att bläddra bland PDF:er. Även om vi har lite böcker stående i hyllorna, sker den mesta kunskapsinhämtningen på webben eller i e-böcker. Och visst pratar vi ofta med våra kunder i telefon eller i möten, men majoriteten av vår kundkommunikation sker på email.

Du förstår vad vi försöker säga – du måste vara väldigt datorvan hos oss. Dvs du behöver vara snabb på tangentbordet, kunna massor av genvägar, vara väl bevandrad i filhantering, Office och webben, samt van att själv hitta smarta sätt att effektivisera ditt datorarbete.

Lite detaljer

Inga större konstigheter här – vi erbjuder heltidsanställning på 36 h/vecka. Arbete sker huvudsakligen på vårt kontor i Roslags Näsby, Täby. Vi sitter i nyrenoverade lokaler 50 meter från Roslags Näsby station på Roslagsbanan och ca 700 meter från busshållplatserna vid Roslags Näsby Trafikplats på E18.

Arbete på distans sker i undantagsfall, då livspusslet kräver det. Men i huvudsak jobbar vi mycket bättre när alla är tillsammans på kontoret.