Accounts-bloggen

Hjälp att starta företag

 |  Av Mikael Green  |  Postat i Företagande

Vi har sedan länge ett erbjudande om att hjälpa vem som helst att starta företag, helt gratis. Vi bloggade om det way back in 2010. Men förvånansvärt få kontaktar oss för att utnyttja detta, så vi tänkte det var dags att aktualisera vårt erbjudande. Eller ”bumpa upp” det, för att prata lite webbspråk.

Vad gäller det?

En stor andel potentiella företagare drar sig för att starta företag för att det känns svårt och krångligt. Och det är ju en rätt trist anledning, tycker vi. Så vi erbjuder vem som helst att boka in en gratis timme med oss där vi svarar på frågor eller t o m hjälper till att registrera företaget. Vi kan ta det på telefon, Skype eller på vårt kontor i Täby.

Vad kostar det?

Ingenting.

Måste jag bli kund hos Account Factory?

Nope.

Vad kan jag använda ”min timme” till?

Här är några idéer:

 • Ställ alla dina frågor om skatt och bokföring
 • Vi hjälper dig registrera ditt nya företag på verksamt.se
 • Vi hjälper dig fylla i Skatte- och Avgiftsanmälan för att registrera dig för F-skatt och moms

Låter fantastiskt. Hur anmäler jag mig?

Kontakta oss på 08 768 50 00 eller info@accountfactory.com.

2 Kommentarer

 • Hej, jag letar efter information om hur man bokför ett bildande och säljande av lagerbolag. AK fanns vid bildandet, men nu ska jag sälja mitt lagerbolag eftersom jag inte har användning för det och det finns inget AK när jag säljer det, men är det olagligt? Jag fick inga anvisningar när jag köpte det.

  Jag har bytt namn och verksamhet, är det fortfarande ett lagerbolag då? Har F-skatt också.

 • Ett lagerbolag är egentligen inte en speciell sorts bolag, utan helt enkelt ett aktiebolag som du köpt av ett företag som specialiserar sig på att sälja nystartade bolag. När du väl köpt det spelar det ingen roll längre att det vara ett lagerbolag från början, nu är det bara ett aktiebolag.

  Att du som privatperson säljer ett bolag är inget som bokförs i bolaget – istället deklarerar du på blankett K10 att du sålt ett fåmansbolag.

  Om det däremot är ett annat bolag som äger bolaget i fråga, ska ju försäljningen bokföras i ägarbolaget. Då bokas tillgången bort ur balansräkningen, ev köpeskilling bokförs på bankkonto, som fordran eller vad som nu gäller, och ev vinst/förlust bokförs på lämpligt resultatkonto i 8-serien.

  Det är inte olagligt att ha ett aktiebolag med förbrukat aktiekapital. Däremot löper du risk att personligen bli betalningsskyldig för ev obetalda skulder ifall bolaget skulle gå i konkurs. Hela regelverket kring obestånd, personligt ansvar o dyl är en lite större fråga som är svår att besvara i en bloggkommentar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *