Accounts-bloggen

Papperslösa kvitton i Apple Store

 |  Av Mikael Green  |  Postat i Andra företag, Nyheter

Var i London förra veckan och tittade förbi Apple Store. Inte för att det direkt är billigare där än i Sverige om man får dra av momsen här hemma (om man inte ska försöka återkräva den engelska momsen då) men jag ville bara…titta lite. 🙂

Det blev faktiskt ett litet inköp av ett iPad-fordral men det var betalningen som var det roliga. Vi stod mitt ute i butiken och den anställde som hjälpte mig halade fram något som visade sig vara en iPod Touch utrustad med en streckkodsscanner. Hon genomförde hela köpet från Touch:en tills det var betalningsdags. Då knappade hon in de sista fyra siffrorna i mitt kortnummer och tog mig till en av kortterminalerna som stod utspridda i lokalen. När jag satte i kortet fattade den med hjälp av kortnumret att det var köpet från hennes Touch det gällde. Jag godkände köpet och det var klart.

Fast jag undrade lite var kvittot skulle spottas ut nånstans. Men då kom det – ”vill du knappa in din email och få ditt kvitto elektroniskt?”, frågade hon. Om jag vill. Kvittot låg i mailboxen när jag loggade på nästa gång.

Men OK, att knappa in sin email på en Touch är inte helt bekvämt (fattar inte hur ni iPhoneägare klarar att skriva snabbt på de där tangentborden) och om jag hade missat nån bokstav vete fasen hur jag skulle få tag på mitt kvitto. Kunde man inte bumpa min kontaktinfo från min egen iPhone/iPad istället eller nåt?

Eller ännu bättre vore ju ett generellt system där jag får mitt elektroniska kvitto baserat på vilket kund- eller kreditkort jag har. Fast vänta, det finns ju! Härom veckan lanserades Kvittar och nu gäller det bara att tjata på butiker att börja använda tjänsten.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *