Accounts-bloggen

Över Stilla Havet på 12 500 plastflaskor

 |  Av Mikael Green  |  Postat i Andra företag

Gänget på The Plastiki har byggt en 60-fots katamaran av 12 500 plastflaskor och seglar den nu över Stilla Havet för att uppmärksamma slöseriet och problemet med plast i olika former, speciellt oljebaserad plast.

Plast har spelat en viktig roll i utvecklingen av vår levnadsstandard under det senaste århundradet. Samtidigt kommer plasten med en mängd problem. Den innehåller giftiga ämnen, den kan ligga tusentals år på soptippar eller i världshaven och den är oftast gjord av fossil olja som innebär ett nettotillskott av CO2 till atmosfären vid förbränning.

Det trista är att mycket av vår plastförbrukning är helt onödig och görs av ren lathet. Detta har The Plastiki tagit sikte på och vill få folk att lova att sluta använda plastflaskor, plastpåsar och/eller engångsförpackningar av plast.

Kan du lova att helt sluta använda något av ovanstående? Inte helt lätt, jag vet. Men de flesta skulle i alla fall kunna sluta med den onödiga användningen.

Account Factory försöker minimera all vår resursförbrukning, framför allt genom papperslös bokföring som minskar pappersförbrukning och transporter. Vårt systerföretag, barntoffeltillverkaren Bellio, har helt skippat förpackningar till sina produkter och återanvänder paketeringsmaterial tills det bokstavligen faller sönder.

Hur minskar du resursförbrukningen i ditt företag?

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *