Accounts-bloggen

Deklarationssäsongen i siffror

 |  Av Mikael Green  |  Postat i Account Factory

Det har varit tyst på Accountsbloggen på sistone. Framför allt beror det på vår årliga arbetstopp under våren, med bokslut och deklarationer till i princip alla våra kunder. Nu är vi igenom det värsta och tänkte sammanfatta vår högsäsong i siffror. Det blir samtidigt en liten insyn i vår ganska deadline-drivna vardag.

Bokslut

Vi har gjort 48 bokslut för företag med kalenderår som räkenskapsår – 23 st aktiebolag och 25 st övriga. Det innebär alltså också 23 st årsredovisningar. Dessutom hade vi 7 st bokslut på brutna räkenskapsår klara sen tidigare.

Deklarationer

Aktiebolag lämnar varje år en s k Inkomstdeklaration 2. Vi har hunnit med 40 st sådana i år för företag som gjort bokslut. Dessutom 18 st blanka för företag som inte gjort bokslut ännu.

Handelsbolag är relativt ovanligt bland våra kunder och vi fick endast ihop 4 st Inkomstdeklaration 4 i år.

Vi hade totalt 121 st personer i våra rullor inför deklarationssäsongen. Till dem har vi gjort 33 st NE-bilagor för enskilda firmor, 64 st K10-bilagor för delägare i fåmansbolag, 10 st N3A/N3B-bilagor för delägare i handelsbolag samt kanske ett 40-tal fullständiga deklarationer.

Semester nu då?

Nja, inte riktigt. När det är som galnast får man ibland skjuta lite på det som inte brådskar lika mycket, så nu tar vi tag i vår lilla back-log. Sedan ska vi beta av 47 st skattedeklarationer i juli och förbereda lite inför augustis 40 st momsdeklarationer innan vi tar några veckors ledigt. Och kan vi få in de kvarstående 13 st årsredovisningarna till Bolagsverket (deadline 31 juli) innan semestern vore det ju väldigt bekvämt. 😉

3 Kommentarer

 • En liten detalj också: vi var två personer under den här tiden, varav en av oss började i mars! 🙂

  Note to self för nästa år:
  1. Rekrytera i god tid innan årsskiftet
  2. ”Tjata in” underlagen från våra kunder direkt efter nyår

  Men det har man ju sagt förut också. 🙂

 • Å herre jösses! Låter inte helt avslappnat 🙂

 • He he, nej avslappnat var det nog inte. Men inte heller någon överraskning. Det är svårt att undvika arbetstoppen när nästan allt ska in under samma tid på året. Man får planera efter bästa förmåga, helt enkelt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *