Accounts-bloggen

Bli mer papperslös med minameddelanden.se

 |  Av Mikael Green  |  Postat i Kunskap

Du är väl med på minameddelanden.se? Det är en myndighetstjänst för att ta emot vissa brev från myndigheter elektroniskt istället för på papper.

Att registrera sig är enkelt – du loggar in med din e-legitimation, anger lite uppgifter och sen är du igång. Du kan även registrera ditt företag, bara firmatecknarna går in och godkänner med sitt e-leg.

I dagsläget kan man ta emot meddelanden från Bolagsverket och Skatteverket (dock bara vissa typer av meddelanden). Systemet är menat för envägskommunikation, dvs man kan bara ta emot meddelanden, inte kontakta myndigheterna.

Jag har idag brevlådor för mig privat samt för de bolag jag är inblandad i. De meddelanden som normalt landar i mina mailboxar är:

  • ROT/RUT-avdrag
  • När jag blivit deklarationsombud för någon (vilket händer rätt ofta i vårt jobb)
  • Utbetalningar från skattekontot
  • Från Bolagsverket om bolagsärenden

De flesta meddelanden är sånt jag inte behöver ha på papper, utan som är bra att kunna kolla upp vid behov. Klockrent för en e-brevlåda.

På sikt ska även fler myndigheter anslutas till tjänsten (hörde jag nån säga Försäkringskassan? Please?).

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *