Come work with us

Open positions and what it’s like to work with us

So far we work mainly with Swedish clients and solid Swedish skills are a requirement for our consultants. So we actually didn’t bother to translate this page to English. Sorry. 🙂

Vi söker inte aktivt efter fler anstĂ€llda just nu, men vi Ă€r alltid nyfikna pĂ„ intressanta personer. Om du tror att Account Factory kan vara nĂ„got för dig och att du kan vara nĂ„got för Account Factory – nu eller kanske lite lĂ€ngre fram – hör gĂ€rna av dig till oss pĂ„ jobs@accountfactory.com.

Hur Àr det att arbeta pÄ Account Factory?

Vi Àr inte riktigt som andra redovisningsbyrÄer och pÄ nÄgra punkter skiljer vi oss ganska mycket.

Kollektivt kundansvar

Framför allt har vi kollektivt kundansvar, dvs vĂ„ra konsulter har inte “sina egna” kunder. Alla kunder gĂ„r in i samma kö och vi tar hand om dem tillsammans. Sedan gör vi sĂ„klart en viss fördelning mellan oss beroende pĂ„ vilket arbetsmoment det gĂ€ller – t ex kanske inte alla konsulter gör bokslut.

Det innebÀr att om du Àr pÄ semester, förÀldraledig eller sjuk, samlas inte ditt arbete pÄ hög medan du Àr borta. Vi fÄr en automatisk kvalitetskontroll eftersom vi Àr flera pÄ varje kund. Och om vi ligger efter i vÄrt arbete Àr det inte bara ditt problem utan vÄrt gemensamma problem att lösa.

Breda kunskaper

NÀr du arbetar med 100+ kunder istÀllet för att bara sköta dina egna 20-30 kunder, krÀvs det bredare kunskaper. Du kommer att stöta pÄ mÄnga fler olika typer av frÄgor Àn nÀr du sköter samma företag hela tiden. Om du vill bli en riktigt kunnig redovisningskonsult Àr det hÀr en fantastisk skola. Men det krÀvs att du Àr villig att lÀra och kan ta eget ansvar för ditt lÀrande.

Allas ansvar…ditt ansvar

NÀr du inte sitter som redovisningsassistent under en kundansvarig finns det inte heller nÄgon som automatiskt kollar av ditt jobb och tar smÀllen mot kunden om det blir fel. Det Àr du som mÄste avgöra om du behöver be om hjÀlp för att se till att det blir rÀtt.

Och nĂ€r du inte sjĂ€lv sköter en viss kund hela tiden kan du inte göra för mycket “fulhack” och speciallösningar, eller lĂ€mna olösta saker och tĂ€nka “Ă€sch, jag löser det nĂ€sta mĂ„nad”. Du behöver alltsĂ„ se till att den som tar över efter dig förstĂ„r vad du gjort och varför.

Team

Sa vi att vi delar pĂ„ alla kunder? Det Ă€r en sanning med modifikation – vi har nyligen börjat med en modell dĂ€r vi delat upp oss i team om 3-4 personer och delat upp vĂ„ra kunder mellan teamen. Varje team bestĂ€mmer sjĂ€lv hur man planerar sitt arbete. Det finns inga teamansvariga eller gruppchefer.

GrĂ€nserna mellan teamen Ă€r inte vattentĂ€ta – vi flyttar kunder mellan teamen vid behov för att jĂ€mna ut arbetsbördan. Kunskapsutbyte sker sĂ„klart frekvent mellan kollegor frĂ„n alla team. Och vi kommer sĂ€kerligen Ă€ven att flytta personer mellan team i framtiden.

VĂ„r teammodell Ă€r ett försök att hitta en “sweet spot” mellan flexibiliteten i det kollektiva kundansvaret och kundkĂ€nnedomen hos det enskilda kundansvaret.

Datorintensivt

DĂ„ vi Ă€r helt papperslösa Ă€r vĂ„rt arbete vĂ€ldigt datorintensivt. I princip allt vi gör involverar en dator. NĂ€r du pĂ„ en “gammelbyrĂ„” hade blĂ€ddrat i pĂ€rmar kommer du hos oss att blĂ€ddra bland PDF:er. Även om vi har lite böcker stĂ„ende i hyllorna, sker den mesta kunskapsinhĂ€mtningen pĂ„ webben eller i e-böcker. Och visst pratar vi med vĂ„ra kunder i telefon eller öga-mot-öga ibland, men majoriteten av vĂ„r kundkommunikation sker pĂ„ email.

Du förstĂ„r vad vi försöker sĂ€ga – du mĂ„ste vara vĂ€ldigt datorvan hos oss. Dvs du behöver vara snabb pĂ„ tangentbordet, vĂ€l bevandrad i filhantering, Office och framför allt webben, samt van att sjĂ€lv hitta smarta sĂ€tt att effektivisera ditt datorarbete.

NĂ€sta position

NÀsta gÄng vi anstÀller kommer vi förmodligen leta efter en erfaren redovisningskonsult som vill testa nÄgot nytt i byrÄvÀrlden.

Praktikplatser

Vi har i dagslÀget svÄrt att ta in praktikanter pÄ ett bra sÀtt men arbetar pÄ en modell dÀr vi kan erbjuda vÀldigt bra praktikprogram för redovisningsstudenter och andra som vill in i redovisningsyrket.